09 Bulent KilicTurcia, France-PresseFotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Singles Spot News]O fetiţă, rănită în timpul ciocnirilor din piaţa Taksim din Istanbul, Turcia, pe 12 martie 2014. Violenţele au început între poliţie şi participanţii la procesiunea funerară a lui Berkin Elvar, de 15 ani. Acesta a fost lovit în cap cu un recipient cu gaz lacrimogen în timp ce mergea să cumpere pâine, în timpul demonstraţiilor anti-guvernamentale din iunie 2013. A murit după nouă luni de comă. Protestele din iunie 2013, începute din cauza planurilor de a construi o moschee şi spaţii comerciale pe terenul parcului Gezi, au evoluat într-o mişcare naţională de protest împotriva Primului Ministru Recep Tayyip Erdogan – văzut ca tot mai autoritar. Moartea lui Elvan a stârnit alte proteste anti-guvernamentale în toată ţara. În ciuda opoziţiei, Erdogan a fost ales preşedintele Turciei cinci luni mai târziu.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

09 Bulent Kilic

Turcia, France-Presse
Fotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Singles Spot News]
O fetiţă, rănită în timpul ciocnirilor din piaţa Taksim din Istanbul, Turcia, pe 12 martie 2014. Violenţele au început între poliţie şi participanţii la procesiunea funerară a lui Berkin Elvar, de 15 ani. Acesta a fost lovit în cap cu un recipient cu gaz lacrimogen în timp ce mergea să cumpere pâine, în timpul demonstraţiilor anti-guvernamentale din iunie 2013. A murit după nouă luni de comă. Protestele din iunie 2013, începute din cauza planurilor de a construi o moschee şi spaţii comerciale pe terenul parcului Gezi, au evoluat într-o mişcare naţională de protest împotriva Primului Ministru Recep Tayyip Erdogan – văzut ca tot mai autoritar. Moartea lui Elvan a stârnit alte proteste anti-guvernamentale în toată ţara. În ciuda opoziţiei, Erdogan a fost ales preşedintele Turciei cinci luni mai târziu.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

Powered by Gallery v1
Sus