07 Massimo SestiniItaliaFotografia World Press a Anului 2014, [2nd Prize Singles General News]Refugiaţi înghesuiţi la bordul unui vas, la aproximativ 25 km de coasta Libiei, înainte de a fi salvaţi de o fregată a marinei italiene în cadrul Operaţiunii Mare Nostrum (OMN). Operaţiunea de căutare şi salvare a fost instituită de guvernul italian ca răspuns la înecul a sute de emigranţi lângă insula Lampedusa la sfârşitul anului 2013. Numărul persoanelor care îşi riscă viaţa pentru a trece Mediterana a crescut în 2014, ca rezultat al conflictelor sau persecuţiei din Siria, Cornul Africii şi alte ţări din sudul Saharei. OMN a implicat Crucea Roşie italiană, Salvaţi Copiii şi alte organizaţii non-guvernamentale, într-un efort de a salva vieţi, a oferi ajutor medical, consiliere şi suport cultural. Ofiţerilor marinei li s-a permis să aresteze traficanţi de oameni şi să le confişte navele. În acest singur an, OMN a adus în faţa justiţiei 330 de traficanţi şi a salvat peste 150.000 de oameni, dintre care cel puţin un sfert sunt refugiaţi din Siria. Operaţiunea a fost desfiinţată în octombrie 2014 şi înlocuită cu Triton, condusă de agenţia de graniţă a UE, axată mai mult pe supraveghere, decât pe salvare.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

07 Massimo Sestini

Italia
Fotografia World Press a Anului 2014, [2nd Prize Singles General News]
Refugiaţi înghesuiţi la bordul unui vas, la aproximativ 25 km de coasta Libiei, înainte de a fi salvaţi de o fregată a marinei italiene în cadrul Operaţiunii Mare Nostrum (OMN). Operaţiunea de căutare şi salvare a fost instituită de guvernul italian ca răspuns la înecul a sute de emigranţi lângă insula Lampedusa la sfârşitul anului 2013. Numărul persoanelor care îşi riscă viaţa pentru a trece Mediterana a crescut în 2014, ca rezultat al conflictelor sau persecuţiei din Siria, Cornul Africii şi alte ţări din sudul Saharei. OMN a implicat Crucea Roşie italiană, Salvaţi Copiii şi alte organizaţii non-guvernamentale, într-un efort de a salva vieţi, a oferi ajutor medical, consiliere şi suport cultural. Ofiţerilor marinei li s-a permis să aresteze traficanţi de oameni şi să le confişte navele. În acest singur an, OMN a adus în faţa justiţiei 330 de traficanţi şi a salvat peste 150.000 de oameni, dintre care cel puţin un sfert sunt refugiaţi din Siria. Operaţiunea a fost desfiinţată în octombrie 2014 şi înlocuită cu Triton, condusă de agenţia de graniţă a UE, axată mai mult pe supraveghere, decât pe salvare.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

Powered by Gallery v1
Sus