04 Pete MullerSUA, National Geographic / The Washington PostFotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Stories General News]Primele cazuri ale noii epidemii cauzate de virusul Ebola în Sierra Leono au fost raportate în mai. 2014. Nu există nici un remediu pentru Ebola, iar rata mortalităţii poate ajunge la 90%. Virusul este foarte contagios, fiind transmis prin sânge, transpiraţie sau alte fluide ale corpului uman. Sunt necesare măsuri extreme de protecţie pentru a preveni infectarea în timpul tratamentului pacienţilor sau în timpul îngropării victimelor. Sistemul de sănătate din Sierra Leone, una dintre cele mai sărace ţări din lume, nu a fost capabil să facă faţă bolii, şi asistenţa de la ONG-uri străine a devenit crucială. Până la sfârşitul anului, 2.758 de persoane au murit de Ebola în Sierra Leone. Virusul a făcut ravagii şi în Guineea şi Liberia, cu 7.880 de morţi raportaţi în cele trei ţări, în 2014. Personalul medical mută un bărbat, aflat în delirul stadiului final al bolii, înapoi în secţia de boli infecţioase din care a scăpat în Hastings, lângă capitala Freetown. Bărbatul a încercat să escaladeze peretele din spate al complexului, înainte de prăbuşirea într-o stare convulsivă. O cedare completă a facultăţilor mentale este deseori întâlnită în stadiile avansate ale Ebolei. Omul a murit la scurt timp după această fotografie.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

04 Pete Muller

SUA, National Geographic / The Washington Post
Fotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Stories General News]
Primele cazuri ale noii epidemii cauzate de virusul Ebola în Sierra Leono au fost raportate în mai. 2014. Nu există nici un remediu pentru Ebola, iar rata mortalităţii poate ajunge la 90%. Virusul este foarte contagios, fiind transmis prin sânge, transpiraţie sau alte fluide ale corpului uman. Sunt necesare măsuri extreme de protecţie pentru a preveni infectarea în timpul tratamentului pacienţilor sau în timpul îngropării victimelor. Sistemul de sănătate din Sierra Leone, una dintre cele mai sărace ţări din lume, nu a fost capabil să facă faţă bolii, şi asistenţa de la ONG-uri străine a devenit crucială. Până la sfârşitul anului, 2.758 de persoane au murit de Ebola în Sierra Leone. Virusul a făcut ravagii şi în Guineea şi Liberia, cu 7.880 de morţi raportaţi în cele trei ţări, în 2014. Personalul medical mută un bărbat, aflat în delirul stadiului final al bolii, înapoi în secţia de boli infecţioase din care a scăpat în Hastings, lângă capitala Freetown. Bărbatul a încercat să escaladeze peretele din spate al complexului, înainte de prăbuşirea într-o stare convulsivă. O cedare completă a facultăţilor mentale este deseori întâlnită în stadiile avansate ale Ebolei. Omul a murit la scurt timp după această fotografie.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

Powered by Gallery v1
Sus