03 Fulvio BuganiItaliaFotografia World Press a Anului 2014, [3rd Prize Contemporary Issues Singles]Shinta Ratri (centru) alături de alţi elevi la Pesantren Waria Al Fatah, o şcoală religioasă pentru transsexuali, în Katogede, Yogyakarta, pe coasta de sud a insulei Java, Indonezia. Waria este o combinaţie a cuvântului indonezian wanita, care înseamnă femeie, şi pria – bărbat, adesea folosit pentru a descrie femeile transsexuale. Waria din Indonezia trăiesc, în general, în comunităţi izolate şi suferă din cauza marginalizării şi discriminării. Pesantren-ul se află în casa familiei Shintei Ratri şi este singura şcoală pentru waria din ţară. Şcoala predă studii islamice şi transsexuale, citirea Koranului, lecţii de rugăciune şi este susţinută de Universitatea din Jepara, una dintre multiplele instituţii de educaţie fondate de un grup tradiţional islamic sunnit care susţine mai multe şcoli religioase din ţară.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

03 Fulvio Bugani

Italia
Fotografia World Press a Anului 2014, [3rd Prize Contemporary Issues Singles]
Shinta Ratri (centru) alături de alţi elevi la Pesantren Waria Al Fatah, o şcoală religioasă pentru transsexuali, în Katogede, Yogyakarta, pe coasta de sud a insulei Java, Indonezia. Waria este o combinaţie a cuvântului indonezian wanita, care înseamnă femeie, şi priabărbat, adesea folosit pentru a descrie femeile transsexuale. Waria din Indonezia trăiesc, în general, în comunităţi izolate şi suferă din cauza marginalizării şi discriminării. Pesantren-ul se află în casa familiei Shintei Ratri şi este singura şcoală pentru waria din ţară. Şcoala predă studii islamice şi transsexuale, citirea Koranului, lecţii de rugăciune şi este susţinută de Universitatea din Jepara, una dintre multiplele instituţii de educaţie fondate de un grup tradiţional islamic sunnit care susţine mai multe şcoli religioase din ţară.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

Powered by Gallery v1
Sus