1 sub-album şi 25 imagini în acest album pe 3 pagini.

[Slideshow] [Login]

1 2 3
Highlight for Album:  Darcy Padilla - Family Love
Album:

Darcy Padilla

SUA, Agence Vu
Fotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Long-Term Projects]
Family Love 1993-2014
Fotograful Darcy Padilla a întâlnit-o prima dată pe Julie Baird pe 28 ianuarie 1993. Julie avea 18 ani și stătea desculță în holul hotelului Ambassador din San Francisco, cu un copil de opt ani în brațe. Avea HIV și era consumatoare de droguri. În următorii 21 de ani, Padilla a arhivat fotografic viața Juliei și cea a familiei sale.

"Povestea Juliei Baird și a familiei sale este una complexă: o poveste despre sărăcie, SIDA, droguri, case multiple, relații, nașteri, decese și reîntâlniri. Concentrându-mă pe lupta unei singure femei, am încercat să arăt o imagine detaliată a problemelor sociale legate de dezavantaje și HIV, dar și să înregistrez povestea mamei lor pentru copiii lui Julie.” (Darcy Padilla)
Citiţi întreaga poveste în Atelier foto.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

Modificat: 05.12.2015

30 elemente

1037 vizite

01 Mads Nissen Danemarca, Scanpix / Panos PicturesFotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Contemporary Issues Singles]Jon şi Alex, un cuplu gay, într-un moment intim, în micul apartament al lui Alex din Petersburg, Rusia. Pentru lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali (LGBT), viaţa în Rusia devine din ce în ce mai dificilă. Minorităţile sexuale se confruntă cu discriminare legală şi socială, hărţuire şi atacuri violente din partea grupurilor conservatoare religioase sau naţionaliste.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

01 Mads Nissen

Danemarca, Scanpix / Panos Pictures
Fotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Contemporary Issues Singles]
Jon şi Alex, un cuplu gay, într-un moment intim, în micul apartament al lui Alex din Petersburg, Rusia. Pentru lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali (LGBT), viaţa în Rusia devine din ce în ce mai dificilă. Minorităţile sexuale se confruntă cu discriminare legală şi socială, hărţuire şi atacuri violente din partea grupurilor conservatoare religioase sau naţionaliste.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

*

851 vizite

02 Ronghui ChenChina, City ExpressFotografia World Press a Anului 2014, [2nd Prize Contemporary Issues Singles]Wei (19) lucrează într-o fabrică din Yiwu, din estul Chinei, vopsind fulgi de polistiren cu pudră roşie. Poartă o căciulă de Crăciun pentru a-şi proteja părul şi schimbă cel puţin şase măşti pe zi. Aproximativ 600 de fabrici din Yiwu produc 60 la sută din decoraţiunile de Crăciun din lume. Majoritatea muncitorilor sunt din alte zone şi muncesc 12 ore pe zi pentru un salariu între 270-400 de euro pe lună. Wei, originar din provincia Guizhou, la 1.500 km depărtare, nu ştie exact ce este Crăciunul, dar crede că este varianta vestică a Anului Nou Chinezesc.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

02 Ronghui Chen

China, City Express
Fotografia World Press a Anului 2014, [2nd Prize Contemporary Issues Singles]
Wei (19) lucrează într-o fabrică din Yiwu, din estul Chinei, vopsind fulgi de polistiren cu pudră roşie. Poartă o căciulă de Crăciun pentru a-şi proteja părul şi schimbă cel puţin şase măşti pe zi. Aproximativ 600 de fabrici din Yiwu produc 60 la sută din decoraţiunile de Crăciun din lume. Majoritatea muncitorilor sunt din alte zone şi muncesc 12 ore pe zi pentru un salariu între 270-400 de euro pe lună. Wei, originar din provincia Guizhou, la 1.500 km depărtare, nu ştie exact ce este Crăciunul, dar crede că este varianta vestică a Anului Nou Chinezesc.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

*

910 vizite

03 Fulvio BuganiItaliaFotografia World Press a Anului 2014, [3rd Prize Contemporary Issues Singles]Shinta Ratri (centru) alături de alţi elevi la Pesantren Waria Al Fatah, o şcoală religioasă pentru transsexuali, în Katogede, Yogyakarta, pe coasta de sud a insulei Java, Indonezia. Waria este o combinaţie a cuvântului indonezian wanita, care înseamnă femeie, şi pria – bărbat, adesea folosit pentru a descrie femeile transsexuale. Waria din Indonezia trăiesc, în general, în comunităţi izolate şi suferă din cauza marginalizării şi discriminării. Pesantren-ul se află în casa familiei Shintei Ratri şi este singura şcoală pentru waria din ţară. Şcoala predă studii islamice şi transsexuale, citirea Koranului, lecţii de rugăciune şi este susţinută de Universitatea din Jepara, una dintre multiplele instituţii de educaţie fondate de un grup tradiţional islamic sunnit care susţine mai multe şcoli religioase din ţară.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

03 Fulvio Bugani

Italia
Fotografia World Press a Anului 2014, [3rd Prize Contemporary Issues Singles]
Shinta Ratri (centru) alături de alţi elevi la Pesantren Waria Al Fatah, o şcoală religioasă pentru transsexuali, în Katogede, Yogyakarta, pe coasta de sud a insulei Java, Indonezia. Waria este o combinaţie a cuvântului indonezian wanita, care înseamnă femeie, şi priabărbat, adesea folosit pentru a descrie femeile transsexuale. Waria din Indonezia trăiesc, în general, în comunităţi izolate şi suferă din cauza marginalizării şi discriminării. Pesantren-ul se află în casa familiei Shintei Ratri şi este singura şcoală pentru waria din ţară. Şcoala predă studii islamice şi transsexuale, citirea Koranului, lecţii de rugăciune şi este susţinută de Universitatea din Jepara, una dintre multiplele instituţii de educaţie fondate de un grup tradiţional islamic sunnit care susţine mai multe şcoli religioase din ţară.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

*

992 vizite

04 Pete MullerSUA, National Geographic / The Washington PostFotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Stories General News]Primele cazuri ale noii epidemii cauzate de virusul Ebola în Sierra Leono au fost raportate în mai. 2014. Nu există nici un remediu pentru Ebola, iar rata mortalităţii poate ajunge la 90%. Virusul este foarte contagios, fiind transmis prin sânge, transpiraţie sau alte fluide ale corpului uman. Sunt necesare măsuri extreme de protecţie pentru a preveni infectarea în timpul tratamentului pacienţilor sau în timpul îngropării victimelor. Sistemul de sănătate din Sierra Leone, una dintre cele mai sărace ţări din lume, nu a fost capabil să facă faţă bolii, şi asistenţa de la ONG-uri străine a devenit crucială. Până la sfârşitul anului, 2.758 de persoane au murit de Ebola în Sierra Leone. Virusul a făcut ravagii şi în Guineea şi Liberia, cu 7.880 de morţi raportaţi în cele trei ţări, în 2014. Personalul medical mută un bărbat, aflat în delirul stadiului final al bolii, înapoi în secţia de boli infecţioase din care a scăpat în Hastings, lângă capitala Freetown. Bărbatul a încercat să escaladeze peretele din spate al complexului, înainte de prăbuşirea într-o stare convulsivă. O cedare completă a facultăţilor mentale este deseori întâlnită în stadiile avansate ale Ebolei. Omul a murit la scurt timp după această fotografie.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

04 Pete Muller

SUA, National Geographic / The Washington Post
Fotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Stories General News]
Primele cazuri ale noii epidemii cauzate de virusul Ebola în Sierra Leono au fost raportate în mai. 2014. Nu există nici un remediu pentru Ebola, iar rata mortalităţii poate ajunge la 90%. Virusul este foarte contagios, fiind transmis prin sânge, transpiraţie sau alte fluide ale corpului uman. Sunt necesare măsuri extreme de protecţie pentru a preveni infectarea în timpul tratamentului pacienţilor sau în timpul îngropării victimelor. Sistemul de sănătate din Sierra Leone, una dintre cele mai sărace ţări din lume, nu a fost capabil să facă faţă bolii, şi asistenţa de la ONG-uri străine a devenit crucială. Până la sfârşitul anului, 2.758 de persoane au murit de Ebola în Sierra Leone. Virusul a făcut ravagii şi în Guineea şi Liberia, cu 7.880 de morţi raportaţi în cele trei ţări, în 2014. Personalul medical mută un bărbat, aflat în delirul stadiului final al bolii, înapoi în secţia de boli infecţioase din care a scăpat în Hastings, lângă capitala Freetown. Bărbatul a încercat să escaladeze peretele din spate al complexului, înainte de prăbuşirea într-o stare convulsivă. O cedare completă a facultăţilor mentale este deseori întâlnită în stadiile avansate ale Ebolei. Omul a murit la scurt timp după această fotografie.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

*

998 vizite

05 Sergey PonomarevRusia, The New York TimesFotografia World Press a Anului 2014, [3rd Prize Stories General News]După săptămâni de tensiuni, Israelul a lansat o ofensivă majoră împotriva Hamas, în Gaza, pe 8 iulie 2014. Operaţiunea Protective Edge (Limita protectoare) a avut ca scop oprirea atacurilor cu rachete şi a capacităţii distructive a Hamas, precum şi prăbuşirea tunelurilor de contrabandă. Ofensiva a durat şapte săptămâni, timp în care au murit peste 2.100 de persoane în Gaza, dintre care 69%, conform ONU, au fost civili. În Israel au fost omorâţi şase civili şi 67 de soldaţi. Amnesty International a publicat un raport care a criticat răspunsurile "excesive" ale Israelului, dar a menţionat existenţa unor încălcări ale legii internaţionale de către ambele părţi. Femei ce plâng pe treptele unui bloc, în timpul înmormântării unui tânăr luptător islamist, Abdalla Ismail al Buheisi, pe 22 iulie 2014.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

05 Sergey Ponomarev

Rusia, The New York Times
Fotografia World Press a Anului 2014, [3rd Prize Stories General News]
După săptămâni de tensiuni, Israelul a lansat o ofensivă majoră împotriva Hamas, în Gaza, pe 8 iulie 2014. Operaţiunea Protective Edge (Limita protectoare) a avut ca scop oprirea atacurilor cu rachete şi a capacităţii distructive a Hamas, precum şi prăbuşirea tunelurilor de contrabandă. Ofensiva a durat şapte săptămâni, timp în care au murit peste 2.100 de persoane în Gaza, dintre care 69%, conform ONU, au fost civili. În Israel au fost omorâţi şase civili şi 67 de soldaţi. Amnesty International a publicat un raport care a criticat răspunsurile "excesive" ale Israelului, dar a menţionat existenţa unor încălcări ale legii internaţionale de către ambele părţi. Femei ce plâng pe treptele unui bloc, în timpul înmormântării unui tânăr luptător islamist, Abdalla Ismail al Buheisi, pe 22 iulie 2014.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

*

864 vizite

06 Sergei IlnitskyRusia, European Pressphoto AgencyFotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Singles General News]O masă într-o bucătărie din Donetsk, Ucraina, pe 26 august 2014, ziua în care mai multe cartiere din oraş au fost atacate de artileria trupelor guvernamentale. Protestele din februarie au răsturnat regimul preşedintelui Viktor Yanukovych şi au instalat noul preşedinte pro-european, Petro Poroshenko. Separatiştii din regiunea predominant rusă din estul ţării au cerut creşterea autonomiei şi relaţii mai strânse cu Rusia. În aprilie 2014, rebelii au ocupat clădiri guvernamentale şi au stabilit republici populare auto-proclamate în regiunile estice Donetsk şi Luhansk. Luptele dintre forţele guvernamentale şi separatiste din săptămânile următoare au cauzat pierderi majore de ambele părţi. Rusia a efectuat un număr de exerciţii militare lângă graniţa ucraineană, în timp ce oficialii din Ucraina şi NATO au acuzat Rusia de înarmarea rebelilor şi invadarea teritoriului ucrainean cu echipamente şi personal miliar – lucru negat de Moscova.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

06 Sergei Ilnitsky

Rusia, European Pressphoto Agency
Fotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Singles General News]
O masă într-o bucătărie din Donetsk, Ucraina, pe 26 august 2014, ziua în care mai multe cartiere din oraş au fost atacate de artileria trupelor guvernamentale. Protestele din februarie au răsturnat regimul preşedintelui Viktor Yanukovych şi au instalat noul preşedinte pro-european, Petro Poroshenko. Separatiştii din regiunea predominant rusă din estul ţării au cerut creşterea autonomiei şi relaţii mai strânse cu Rusia. În aprilie 2014, rebelii au ocupat clădiri guvernamentale şi au stabilit republici populare auto-proclamate în regiunile estice Donetsk şi Luhansk. Luptele dintre forţele guvernamentale şi separatiste din săptămânile următoare au cauzat pierderi majore de ambele părţi. Rusia a efectuat un număr de exerciţii militare lângă graniţa ucraineană, în timp ce oficialii din Ucraina şi NATO au acuzat Rusia de înarmarea rebelilor şi invadarea teritoriului ucrainean cu echipamente şi personal miliar – lucru negat de Moscova.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

*

796 vizite

07 Massimo SestiniItaliaFotografia World Press a Anului 2014, [2nd Prize Singles General News]Refugiaţi înghesuiţi la bordul unui vas, la aproximativ 25 km de coasta Libiei, înainte de a fi salvaţi de o fregată a marinei italiene în cadrul Operaţiunii Mare Nostrum (OMN). Operaţiunea de căutare şi salvare a fost instituită de guvernul italian ca răspuns la înecul a sute de emigranţi lângă insula Lampedusa la sfârşitul anului 2013. Numărul persoanelor care îşi riscă viaţa pentru a trece Mediterana a crescut în 2014, ca rezultat al conflictelor sau persecuţiei din Siria, Cornul Africii şi alte ţări din sudul Saharei. OMN a implicat Crucea Roşie italiană, Salvaţi Copiii şi alte organizaţii non-guvernamentale, într-un efort de a salva vieţi, a oferi ajutor medical, consiliere şi suport cultural. Ofiţerilor marinei li s-a permis să aresteze traficanţi de oameni şi să le confişte navele. În acest singur an, OMN a adus în faţa justiţiei 330 de traficanţi şi a salvat peste 150.000 de oameni, dintre care cel puţin un sfert sunt refugiaţi din Siria. Operaţiunea a fost desfiinţată în octombrie 2014 şi înlocuită cu Triton, condusă de agenţia de graniţă a UE, axată mai mult pe supraveghere, decât pe salvare.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

07 Massimo Sestini

Italia
Fotografia World Press a Anului 2014, [2nd Prize Singles General News]
Refugiaţi înghesuiţi la bordul unui vas, la aproximativ 25 km de coasta Libiei, înainte de a fi salvaţi de o fregată a marinei italiene în cadrul Operaţiunii Mare Nostrum (OMN). Operaţiunea de căutare şi salvare a fost instituită de guvernul italian ca răspuns la înecul a sute de emigranţi lângă insula Lampedusa la sfârşitul anului 2013. Numărul persoanelor care îşi riscă viaţa pentru a trece Mediterana a crescut în 2014, ca rezultat al conflictelor sau persecuţiei din Siria, Cornul Africii şi alte ţări din sudul Saharei. OMN a implicat Crucea Roşie italiană, Salvaţi Copiii şi alte organizaţii non-guvernamentale, într-un efort de a salva vieţi, a oferi ajutor medical, consiliere şi suport cultural. Ofiţerilor marinei li s-a permis să aresteze traficanţi de oameni şi să le confişte navele. În acest singur an, OMN a adus în faţa justiţiei 330 de traficanţi şi a salvat peste 150.000 de oameni, dintre care cel puţin un sfert sunt refugiaţi din Siria. Operaţiunea a fost desfiinţată în octombrie 2014 şi înlocuită cu Triton, condusă de agenţia de graniţă a UE, axată mai mult pe supraveghere, decât pe salvare.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

888 vizite

08 Jérôme SessiniFranţa, Magnum Photos, Time / De StandaardFotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Singles Spot News]Avionul Malaysia Airlines MH17, ce zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur la o altitudine de 10.058 de metri, s-a prăbuşit în estul Ucrainei, în teritoriul rebel de la graniţa cu Rusia, pe 17 iulie 2014. Toţi cei 298 de pasageri de la bord au fost găsiţi morţi. Părţile avionului au fost răspândite pe o arie de 2 km, lângă satele Rozsypne, Petropavlivka şi Grabove. Au apărut primele dovezi că MH17 a fost doborât de o rachetă. Potrivit experţilor, o rachetă anti-aeriană SA-11, de tipul celor care se presupune că ar fi fost furnizate rebelilor de către Rusia, este singura armă capabilă de a atinge o astfel de altitudine. Alte părţi au sugerat implicarea unui avion militar ucrainean. Luptele din regiune au împiedicat investigaţiile.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

08 Jérôme Sessini

Franţa, Magnum Photos, Time / De Standaard
Fotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Singles Spot News]
Avionul Malaysia Airlines MH17, ce zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur la o altitudine de 10.058 de metri, s-a prăbuşit în estul Ucrainei, în teritoriul rebel de la graniţa cu Rusia, pe 17 iulie 2014. Toţi cei 298 de pasageri de la bord au fost găsiţi morţi. Părţile avionului au fost răspândite pe o arie de 2 km, lângă satele Rozsypne, Petropavlivka şi Grabove. Au apărut primele dovezi că MH17 a fost doborât de o rachetă. Potrivit experţilor, o rachetă anti-aeriană SA-11, de tipul celor care se presupune că ar fi fost furnizate rebelilor de către Rusia, este singura armă capabilă de a atinge o astfel de altitudine. Alte părţi au sugerat implicarea unui avion militar ucrainean. Luptele din regiune au împiedicat investigaţiile.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

*

826 vizite

09 Bulent KilicTurcia, France-PresseFotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Singles Spot News]O fetiţă, rănită în timpul ciocnirilor din piaţa Taksim din Istanbul, Turcia, pe 12 martie 2014. Violenţele au început între poliţie şi participanţii la procesiunea funerară a lui Berkin Elvar, de 15 ani. Acesta a fost lovit în cap cu un recipient cu gaz lacrimogen în timp ce mergea să cumpere pâine, în timpul demonstraţiilor anti-guvernamentale din iunie 2013. A murit după nouă luni de comă. Protestele din iunie 2013, începute din cauza planurilor de a construi o moschee şi spaţii comerciale pe terenul parcului Gezi, au evoluat într-o mişcare naţională de protest împotriva Primului Ministru Recep Tayyip Erdogan – văzut ca tot mai autoritar. Moartea lui Elvan a stârnit alte proteste anti-guvernamentale în toată ţara. În ciuda opoziţiei, Erdogan a fost ales preşedintele Turciei cinci luni mai târziu.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

09 Bulent Kilic

Turcia, France-Presse
Fotografia World Press a Anului 2014, [1st Prize Singles Spot News]
O fetiţă, rănită în timpul ciocnirilor din piaţa Taksim din Istanbul, Turcia, pe 12 martie 2014. Violenţele au început între poliţie şi participanţii la procesiunea funerară a lui Berkin Elvar, de 15 ani. Acesta a fost lovit în cap cu un recipient cu gaz lacrimogen în timp ce mergea să cumpere pâine, în timpul demonstraţiilor anti-guvernamentale din iunie 2013. A murit după nouă luni de comă. Protestele din iunie 2013, începute din cauza planurilor de a construi o moschee şi spaţii comerciale pe terenul parcului Gezi, au evoluat într-o mişcare naţională de protest împotriva Primului Ministru Recep Tayyip Erdogan – văzut ca tot mai autoritar. Moartea lui Elvan a stârnit alte proteste anti-guvernamentale în toată ţara. În ciuda opoziţiei, Erdogan a fost ales preşedintele Turciei cinci luni mai târziu.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

845 vizite

10 Asa SjöströmSuedia, Moment Agency / INSTITUTE, Socionomen / UNICEFFotografia World Press a Anului 2014, [2nd Prize Singles Daily Life]Igor îi şopteşte la ureche prietenului Renat, într-o şcoală din Baroncea, din nordul Moldovei. Este ziua lui Igor şi bunica i-a dat ciocolată pentru a o împărţi cu colegii. Moldova este cea mai săracă ţară din Europa. În ultimii trei ani, o treime a populaţiei muncitoare a plecat în străinătate în căutare de lucru. Copiii sunt deseori lăsaţi în grija rudelor mai bătrâne sau în şcoli-orfelinat. Igor are un geamăn. Nu îşi cunosc tatăl, iar mama a murit la scurt timp după ce a plecat să lucreze în Rusia, când aveau doi ani.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

10 Asa Sjöström

Suedia, Moment Agency / INSTITUTE, Socionomen / UNICEF
Fotografia World Press a Anului 2014, [2nd Prize Singles Daily Life]
Igor îi şopteşte la ureche prietenului Renat, într-o şcoală din Baroncea, din nordul Moldovei. Este ziua lui Igor şi bunica i-a dat ciocolată pentru a o împărţi cu colegii. Moldova este cea mai săracă ţară din Europa. În ultimii trei ani, o treime a populaţiei muncitoare a plecat în străinătate în căutare de lucru. Copiii sunt deseori lăsaţi în grija rudelor mai bătrâne sau în şcoli-orfelinat. Igor are un geamăn. Nu îşi cunosc tatăl, iar mama a murit la scurt timp după ce a plecat să lucreze în Rusia, când aveau doi ani.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

*

906 vizite

11 Fatemeh BehboudiIranFotografia World Press a Anului 2014, [Honorable Mention Stories Contemporary Issues]Războiul dintre Iran şi Irak (1980-1988) a fost unul dintre cele mai sângeroase conflicte ale secolului XX. Încă se mai descoperă şi repatriază cadavrele celor aproximativ 10.000 de iranieni declaraţi dispăruţi. Multe dintre mamele soldaţilor trăiesc cu speranţa că îşi vor revedea fiii sau vor primi un corp pe care să-l poată înmormânta. Ambar Jaberi (72) care aşteaptă de 23 de ani veşti despre fiul său, se duce în mlaştinile din jur în fiecare zi împreună cu nepotul pentru a se gândi la cel dispărut.Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

11 Fatemeh Behboudi

Iran
Fotografia World Press a Anului 2014, [Honorable Mention Stories Contemporary Issues]
Războiul dintre Iran şi Irak (1980-1988) a fost unul dintre cele mai sângeroase conflicte ale secolului XX. Încă se mai descoperă şi repatriază cadavrele celor aproximativ 10.000 de iranieni declaraţi dispăruţi. Multe dintre mamele soldaţilor trăiesc cu speranţa că îşi vor revedea fiii sau vor primi un corp pe care să-l poată înmormânta. Ambar Jaberi (72) care aşteaptă de 23 de ani veşti despre fiul său, se duce în mlaştinile din jur în fiecare zi împreună cu nepotul pentru a se gândi la cel dispărut.

Expoziţia World Press Photo este deschisă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 8 – 29 mai 2015, în intervalul 11.00 – 21.00 (V-D până la ora 22, S-D de la ora 10).

*

736 vizite

* Comments available for this item.
1 2 3
Powered by Gallery v1

Publicitate

Sus