Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Galeria LiterNet  Sageata  Artisti plastici la Seratele muzicale

7 sub-albume şi 0 imagini în acest album.

[Login]

Highlight for Album: Mircea Enache
Album: Mircea Enache

Ceea ce puteţi vedea acum în expoziţia virtuală a sculptorului Mircea Enache reprezintă o avanpremieră. În vara acestui an, artistul va deschide o nouă personală în Bucureşti, la galeria Apollo. Lucrările pe care le va expune atunci sunt cele pe care le vedeţi dumneavoastră acum, înainte ca ele să alcătuiască un spectacol vizual real. Unele nu sunt finisate, ceea ce înseamnă că Mircea Enache ne-a lăsat să aruncăm un ochi în laboratorul lui de creaţie.
Modificat: 03/16/04
Conţine: 6 elemente.
Vizite: 2747.

Highlight for Album: Alexandru Grosu
Album: Alexandru Grosu

În majoritatea lor, lucrările lui Grosu sunt dezasamblabile şi dinamice. Atenţia artistului rămâne în mod constant atrasă de raporturile antagonice plin/gol, vertical/orizontal, static/dinamic. Indiferent de materialul folosit în sculpturile lui, structura naturală a suprafeţei intră în dialog cu textura elaborată.
Modificat: 04/25/12
Conţine: 5 elemente.
Vizite: 2856.

Highlight for Album: Alexandru Nancu
Album: Alexandru Nancu

La galeria virtuală Alexandru Nancu vă invită să cunoaşteţi o altă latură a creaţiei lui artistice: grafica. E vorba, de fapt, despre acelaşi tip de căutări care poate fi regăsit şi în lucrările lui de sculptură. Doar limbajul e altul. Motivele şi universul de forme sunt aceleaşi.
Modificat: 10/03/16
Conţine: 9 elemente.
Vizite: 2542.

Highlight for Album:  Teodor Moraru
Album: Teodor Moraru

Teodor Moraru anunţă extensia în tridimensional, deci o desfăşurare de forţe care, de la nivelul tabloului la acela al obiectului, tinde să dea măsura unei vitalităţi creatoare în plină expansiune şi aflată deja la cota deplinei maturităţi. Indiscutabil, Teodor Moraru este un plastician situat în chiar miezul artei contemporane româneşti. ADRIAN GUŢĂ – critic de artă fragment din textul catalogului Teodor Moraru, tipărit în anul 2000
Modificat: 10/25/15
Conţine: 6 elemente.
Vizite: 3401.Highlight for Album: Ion Atanasiu Delamare
Album: Ion Atanasiu Delamare

Grafica lui Ion Atanasiu Delamare povesteşte visarea ca stare şi desfiinţează orice convenţie spaţială ori temporală. Pe suprafaţa desenelor lui personajele se mişcă nestingherit. Ele pot deveni orice, se pot amesteca cu obiectele, le pot împrumuta chipul.

LUIZA BARCAN – fragment din textul catalogului expoziţie Visări levantine
Modificat: 01/25/17
Conţine: 5 elemente.
Vizite: 3739.

Highlight for Album:  Andrei Romocean
Album: Andrei Romocean

Suprafeţele tablourilor sunt lucrate cu un rafinament de freschist. Lectura lucrărilor se poate face stratificat. Trebuie să le priveşti îndelung ca să le pătrunzi sensul şi să poţi fi sedus de forţa unei viziuni care-l posedă pe artist până la anihilare.
Modificat: 04/25/12
Conţine: 6 elemente.
Vizite: 2708.

Highlight for Album: Iosif Sava ºi invitaþii Seratelor muzicale TV 

în 40 de desene ale Rodicãi Ciocârdel Teodorescu
Album: Iosif Sava şi invitaţii Seratelor muzicale TV în 40 de desene ale Rodicăi Ciocârdel Teodorescu

Ceea ce am descoperit în atelierul Rodicăi Ciocârdel este o adevărată cronică desenată a Seratelor muzicale TV din perioada 1995-1998, cu atât mai mult cu cât artista a notat întotdeauna data exactă a difuzării fiecăreia dintre emisiunile din care şi-a selectat portretele. Din pietate şi respect pentru Iosif Sava, ea s-a hotărât abia după aproape cinci ani de la dispariţia maestrului să deconspire existenţa acestor desene, fără a şti precis ce va face cu ele, pe cine vor interesa, în cel fel ar putea ele să recupereze o părticică din spiritul unic al spectacolului teleastic, cu care ne obişnuise, în fiecare sâmbătă, Iosif Sava.
Luiza Barcan

Modificat: 01/09/17
Conţine: 40 elemente.
Vizite: 3715.Powered by Gallery v1

CITIŢI-NE PE FACEBOOK
PUBLICITATE

Spacer Spacer