Galeria LiterNet
[Login]
Jurnal de modă... moda feminină la 1900
Organizată de instituţia gazdă şi de Administraţia Prezidenţială, în colaborare cu prestigioase instituţii muzeale din Bucureşti şi din ţară, expoziţia se doreşte a fi o trecere în revistă a evoluţiei modei feminine, cu deosebire a celei de la sfârşitul secolul al XIX-lea şi începutul secolul al XX-lea, perioadă cunoscută sub numele de "la belle époque", când au avut loc transformări spectaculoase în ceea ce priveşte modul de concepere şi prezentare al toaletelor.Continuarea în Agenda LiterNet.
Modificat: 16.04.2012
12 elemente
2702 vizite
Mirajul timpului: Expoziţie de ceasuri de epocă
În cadrul expoziţiei vor figura peste 100 de ceasuri de epocă, surprinzătoare prin mărime şi formă, inedite prin mecanism: ceasuri de buzunar, de mână, de birou, de voiaj, pendule. O parte dintre acestea au aparţinut unor domnitori români – Mihail Sturdza, Grigore Alexandru Ghica, regilor României – cravaşa cu ceas a regelui Ferdinand, ceasuri de masă ale reginei Maria, ceasuri ale regelui Carol al II-lea şi Mihai.Continuarea în Agenda LiterNet.
Modificat: 12.05.2016
1362 vizite
Nicolae Tonitza - Armonii de culoare
În cadrul expoziţiei de la Muzeul Naţional Cotroceni vor fi prezente 83 de lucrări de pictură şi grafică. Expoziţia retrospectivă - Nicolae Tonitza - iniţiată de Muzeul Naţional Cotroceni se doreşte a fi un omagiu adus marelui pictor român, şi totodată, un prilej de a confirma perenitatea artei sale.Continuarea în Agenda LiterNet.
Modificat: 11.04.2011
2236 vizite
Vasile Alecsandri: un prieten al Casei Regale
Apropiat la familiei regale, în special al reginei Elisabeta, marele poet român a participat activ la serile culturale organizate de regină, el fiind cel care a iniţiat-o în tainele liricii populare şi cel care a îndemnat-o să-şi semneze creaţiile literare cu pseudonimul literar de Carmen Sylva. Regina Elisabeta a României l-a considerat întotdeauna pe Vasile Alecsandri un apropiat al sufletului ei, un poet şi un om nobil, "la care talentul şi virtuţile sufleteşti au fost nedespărţite".Continuarea în Agenda LiterNet.
3626 vizite
Salonului Naţional de Artă Decorativă
Scopul acestei manifestări culturale este acela de promovare a artei contemporane româneşti şi de valorificare a potenţialului creator al artiştilor din România.Continuarea în Agenda LiterNet.
Modificat: 21.09.2010
944 vizite