Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Galeria LiterNet

192 albume principale (835 total), 23449 imagini pe 39 pagini

[Login]


Prima pagină Înapoi ...  | 28  | 29  | 30  | 31  | 32  | 33  | 34  | 35  | 36  | 37  | 38  | 39  |Înainte Ultima pagină

pixel_trans
Highlight for album: Alina Andrei: Fereastra Alina Andrei: Fereastra

În prima fotografie se prea poate să fi încăput 224 de pietre de caldarâm, plus/minus alte câteva, niciodată n-am avut răbdare să le număr pe toate. În a doua sunt mai puţine, în a treia mai multe, în a şasea sunt pătate de soare, în a noua abia se zăresc, mai mult le ghicesc sub fereastră, ca în alta (le-am pierdut şirul), să fie albastre şi alunecoase de la ploaie.

Dar aici nu este vorba despre pietrele de sub picioarele trecătorilor, ci despre toţi cei care n-au mai ieşit cu anii din casă, trupurile fiindu-le claustrate între ziduri la fel ca oasele în pielea mirositoare a medicamente, a tifoane umede la care nu te-ai uita decât cu silă. Din stradă pot fi zăriţi pândind după perdelele îmbâcsite. Inevitabil şi geamurile au dâre de muşte strivite cu revista de programe TV, făcută sul. Ghipsul e sărit, lemnăria crăpată, şi prin urmare vopseaua e ciobită pe alocuri. Unii îşi scot capetele afară, la aer, stând cu mâinile răsfirate pe pervaz, pentru a se încălzi la soare.

Citiţi integral acest text în Atelier LiterNet

(Alina Andrei)Notă: Citiţi în fiecare săptămînă în Atelier LiterNet articole semnate de Alina Andrei.


Ultima modificare: 09/10/11. Acest album conţine 30 elemente.
Acest album a fost vizitat de 6098 ori de la 12/02/05.
pixel_trans
Highlight for album: Mircea Struţeanu: Scriitori Români, Chipuri şi Taine Mircea Struţeanu: Scriitori Români, Chipuri şi Taine
Portrete. Scriitori români contemporani. Furt de suflete, alb-negru, cu aparatul de fotografiat. O muncă de zece luni pentru o expoziţie.

Sunt oameni iubiţi de ceilalţi pentru ce scriu, pentru cum scriu. Numele lor stau pe coperţile cărţilor şi, uneori, sună la fel de familiar ca numele prietenilor. Numele acestea au chipuri, iar chipurile au taine. În drumul meu printre scriitori, am trecut dincolo de priviri şi de gesturi, am căutat punctul acela unic în care o expresie a feţei sau o poziţie a trupului dezvăluie literatura.

Citiţi întregul articol în Atelier LiterNet.

Creat: 06/02/11, modificat pe 06/23/19. Acest album conţine 72 elemente.
Acest album a fost vizitat de 3081 ori de la 06/02/11.
pixel_trans
Highlight for album: Şerban Mestecăneanu: Monte Meste Şerban Mestecăneanu: Monte Meste
În iulie 2009, Şerban Mestecăneanu i-a însoţit pe bursierii SoNoRo Intereferenţe – proiectul de burse pentru tineri muzicieni al Festivalului SoNoRo - în superbul oraş Montepulciano din Toscana. Calităţile spectaculoase ale locului, poezia vizuală creată între bursierii SoNoRo şi spaţiile majestoase în care ei au repetat şi concertat timp de opt zile au avut drept rezultat o producţie fotografică semnificativă.

Mai multe detalii Atelier LiterNet.

Ultima modificare: 10/24/15. Acest album conţine 13 elemente.
Acest album a fost vizitat de 2542 ori de la 11/04/09.
pixel_trans
Highlight for album: Alex. Leo Şerban: Pt. Iulia Taormina 2009 Alex. Leo Şerban: Pt. Iulia Taormina 2009

Prolog

Blue Air-ul e OK: personal tînăr, amabil, avioane confortabile etc. Ce n-am înţeles este de ce trebuie să plăteşti taxă pentru bagaje, separat?! Sau, mă rog, n-au decît s-o includă în preţul biletului, nu să te pună, cînd îţi faci check-in-ul, să te duci la alt ghişeu să plăteşti. Nu plata în sine mă deranjează (deşi...), ci faptul că trebuie să mai stai la o coadă. Iar aşa-zisul "aeroport" Băneasa este sinistru!

* * *

Festivalul de film de la Taorminamagnificul orăşel sicilian cocoţat pe un munte, cu dublă vedere spre Etna şi spre Mediteranaare o istorie îndelungată (55 de ediţii), pe care ţine să o scoată la înaintare cu orice ocazie...

Mare, soare, ceva filme

Or, ocazia este chiar festivalul. De cînd a preluat conducerea lui – acum trei ani -, americanca Deborah Young nu a uitat să amintească, la fiecare ediţie, cît de fastuos şi de glamouros era festivalul in the good old days... Fie că trailerul ediţiilor respective se mîndrea, în alb-negru, cu figuri precum Audrey Hepburn, Liz Taylor, Sophia Loren etc., ce călcaseră pe scena din amfiteatrul grec vechi de 2000 de ani, fie că (aşa cum s-a întîmplat anul acesta) a arătat chiar un documentar despre festival (previzibil intitulat Taormina 55), memento-ul cine-istoric nu are cum să lipsească din panoplia de "realizări".

Continuarea acestui articol în Agenda LiterNet.


Ultima modificare: 09/10/17. Acest album conţine 54 elemente.
Acest album a fost vizitat de 5163 ori de la 07/19/09.
pixel_trans
Highlight for album: Cosmin Bumbuţ: Refugees. Portraits of Courage. / Refugiaţi. Portrete ale curajului. Cosmin Bumbuţ: Refugees. Portraits of Courage. / Refugiaţi. Portrete ale curajului.

Expoziţia de fotografii realizată de Cosmin Bumbuţ şi intitulată "Refugiaţi. Portrete ale curajului", va fi găzduită în perioada 20 iunie - 3 iulie 2005 la Librăria Cărtureşti din Bucureşti, Str. Pictor Verona nr. 13. Vernisajul va avea loc în data de 20 iunie, la ora 17:00.

Expoziţia, organizată de Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi (CNRR) cu sprijinul Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) - Reprezentanţa România, se înscrie în seria evenimentelor care marchează Ziua Mondială a Refugiatului - 20 iunie. Partener al evenimentului este portalul cultural LiterNet. Între 4 - 17 iulie, expoziţia va fi găzduită de Casa ONU (Bulevardul Primăverii 48A).

Anul acesta, Ziua Mondială a Refugiatului are ca temă principală CURAJUL. UNHCR şi organizaţiile partenere salută şi omagiază astfel curajul refugiaţilor de a depăşi obstacolele şi de a răspunde provocărilor la care sunt supuşi aceştia. Dovedind un spirit de neînfrânt, deşi înstrăinaţi de ţările lor de origine, refugiaţii lumii îşi reconstruiesc viaţa şi contribuie la dezvoltarea societăţii ţărilor de azil. (...)

Vorbind cu refugiaţii, îţi dai seama că nici unul nu şi-a părăsit niciodată ţara de origine cu adevărat. Şi-o poartă în ei, în amintirile lor, pe chipurile lor.

  Mai multe detalii în Atelier LiterNet
Notă: Cosmin Bumbuţ este autorul volumelor de fotografii Mornings şi Pământ sucit, disponibile gratuit pe situl LiterNet.


Ultima modificare: 03/25/13. Acest album conţine 20 elemente.
Acest album a fost vizitat de 7192 ori de la 10/21/04.

Prima pagină Înapoi ...  | 28  | 29  | 30  | 31  | 32  | 33  | 34  | 35  | 36  | 37  | 38  | 39  |Înainte Ultima pagină

Powered by Gallery v1

CITIŢI-NE PE FACEBOOK
PUBLICITATE

Spacer Spacer